Jadłospis

Jadłospis: 18 - 29 styczeń 2021 r.

 

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ŻYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

  

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

18.01.2021

Płatki Grandola - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło 5g. Polędwica sopocka - 10g. Szynka drobiowa - 10g. Ogórek zielony- 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Krem z brokuł z grzankami -200ml. Pożarski z indyka-50g. Ziemniaki z koperkiem - 150g Mieszanka włoska z  masłem -80g. 

 

Sok owocowy z wodą - 200ml.

Baton owsiany z żurawiną Sante – 40g.

 

Sok z wodą – 200 ml.

 

Winogrono - 60g. 

 

wtorek

19.01.2021

Zupa mleczna z makaronem -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka gotowana - 10g. Pierś wędzona z indyka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie : Gruszka - 80g.

Solferino z ziemniakami – 200ml. Gulasz z szynki wieprzowej - 80g.            Kasza jęczmienna – 40g. Kalafior z masłem - 80g.

 

Kompot - 200ml.

Bułka maślana – 50g. Masło – 3g. Ser Almette owocowy – 7g.                    

Herbata z cytryną – 200ml.

 

Pomarańcza - 80g.

środa

20.01.2021

Płatki owsiane na mleku -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Pasztet pieczony - 10g. Szynka  wiejska - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g.     

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Szpinakowa z ziemniakami-200ml.                             Pierogi leniwe z masłem - 150g.                                      Sur z marchwi  i jabłek – 100g. Sałata

           

 

Sok owocowy – 200ml.

Bułka żytnia -30g.  Masło - 3g. Pasta z jajek  z rzodkiewką i szczypiorkiem - 35g. Herbatka zielona- 200ml.  

Mandarynka – 60g.

czwartek

21.01.2021

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka z kurczaka - 10g. Szynka Farmerska -10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony -10g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Ogórkowa z ryżem - 200ml. Schab pieczony w sosie własnym – 60g.          Makaron pióra - 50g.                                  Bukiet jarzyn – 80g.

 

 

Kompot - 200ml.

Deser Monte -150g.

 

 

Banan - 180g.

piątek

22.01.2021

Kawa mleczna - 200ml.  Bułka pszenna - 35g.        Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g.            Ser Almette -7g. Rzodkiewka - 5g. Sałata Papryka -10g.Ogórek zielony – 10g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

 

Krupnik z jarzynami-200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z koperkiem-150g. Surówka z kapusty kiszonej    z marchewką i papryką -100g.   

                                            Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

 

Drożdżówka z jabłkiem – 50g.

 

Mus jabłkowy – 90g.

 

 

 

 

poniedziałek

25.01.2021

 

Płatki musli - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska -10g. Krakowska podsuszana -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

 

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

 

Pomidorowa z makaronem -200ml.

Boeuf Strogonow z indyka -80g. Ryż brązowy - 40g. Fasolka szparagowa                z masłem - 80g.  

 

Sok z wodą – 200ml.

 

 

Koktajl truskawkowy  na jogurcie naturalnym -150g.

 

Wafel ryżowy - 12g.

 

wtorek

26.01.2021

 

Kasza manna - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Polędwica drobiowa - 10g. Szynka Babuni - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka- 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

 

Kalafiorowa z ziemniakami – 200 ml.                           Łazanki z kapustą i mięsem -180g.                              Cykoria , Papryka – 6g.

 

Kompot - 200ml.

Bułka żytnia - 30g. Masło - 3g. Pasta z ryby wędzonej z rzodkiewką  i szczypiorkiem - 35g.

Ogórek kiszony – 20g.

 

Herbatka z lipy - 200ml. 

Kiwi – 80g.

 

środa

27.01.2021

Zupa mleczna z gwiazdeczkami - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka krucha -10g. Szynka delikatesowa -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5 g.

 

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Jarzynowa z ziemniakami – 200ml. Pulpet wieprzowy       w sosie koperkowym – 50g.         Kasza gryczana - 40g.          Buraczki na ciepło – 100g. Sałata

           

Sok owocowy - 200ml. 

Galaretka owocowa-80g.

 

Baton owsiany                 z  bananem - 40g.

 

Mandarynka – 60g.

czwartek

28.01.2021

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Filet z indyka -10g. Szynka Aleksandryjska -10g. Ogórek zielony - 10g Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

 

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Grochowa z ziemniakami -200ml.

Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym - 160g.   Ogórek kiszony – 60g. 

                                       

Kompot - 200ml.

Chałka - 30g. Masło - 5g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 5g.

Herbata z cytryną -200ml.

 

Mandarynka - 60g.

 

piątek

29.01.2021

Kakao - 200ml. Bułka pszenna - 35g.  Masło - 5g.  Ser biały z miodem - 50g.       Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 30g.

Chrupsy owocowe - 20g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Pieczarkowa z makaronem - 200ml.                               Kotlet rybny z miruny - 70g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - 100g.

 

Napój miętowo - cytrynowy -200ml.

Ciasto marchewkowe -60g.

 

Pomarańcza - 80g.

 

Sok z wodą – 200ml.