Jadłospis

 

Jadłospis: 15 - 30 wrzesień 2020 r.

 

*PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY  W JADŁOSPISIE.

 

*CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA          OWOCOWA  SŁODZONA MIODEM.         

                  

                                          *WODA ŻYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

 

    DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

wtorek

15.09.2020

Kasza manna - 200ml. Pieczywo mieszane -35g. Masło -5g. Szynka Farmerska - 10g. Szynka delikatesowa - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 80g.

Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym - 200ml.                        Medalion wieprzowy - 50g. Ziemniaki z natką - 150g. Bukiet jarzyn - 80g.

 

 

Sok z wodą - 200ml.

Mus owocowy – 90ml.

Chrupki kukurydziane - 20g.

 

Borówki - 60g.

środa

16.09.2020

Zupa mleczna z gwiazdeczkami - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło -5g. Szynka z komina - 10g. Pasztet drobiowy - 15g. Filet z piersi indyka -10g. Pomidor - 10g. Papryka -10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : - Śliwki - 60g.

Kapuśniak z ziemniakami -200ml.

Wieprzowina po meksykańsku - 80g.

Kasza jęczmienna - 40g.   Fasolka szparagowa z masłem - 80g.

 

Kompot - 200ml.

Deser mleczny Monte - 125g.

Gruszka - 80g.

czwartek

17.09.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo mieszane -35g. Masło – 5g.  Filet z piersi indyka -10g. Krakowska podsuszana - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : Jabłko - 100g.

Barszcz czerwony                      z ziemniakami -200ml.                                          Zapiekanka z mięsem  drobiowym i szpinakiem - 180g.                               Ogórek kiszony – 60g.

Kompot - 200ml.  

Bułka żytnia - 35g.

Pasta z jajek ze szczypiorkiem i rzodkiewką – 35g.

 

Herbat zielona -200ml.

 

Kiwi - 60g.

piątek

18.09.2020

Kawa mleczna  - 200ml. Bułka żytnia- 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g. Ser Almette – 7g. Papryka -10g. Sałata. Rzodkiewka -5g. Papryka -10g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

 

Pomidorowa z makaronem - 200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z koperkiem -150g. Surówka z kapust pekińskiej z papryką i cebulą - 100g.

 

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

Babeczka krucha            z galaretką wiśniową - 60g. 

Banan - 180g.    

poniedziałek

21.09.2020

Płatki czekoladowe – 200ml. Pieczywo mieszane - 35g.  Masło - 5g. Szynka wiejska - 10g. Pierś z indyka - 10g. Ogórek zielony- 10g. Papryka - 10g. Pomidor- 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: – Jabłko - 100g.

 

Kalafiorowa z ziemniakami-200ml. Risotto z indyka - 80g.       Ryż paraboliczny - 40g.         Sałata lodowa z ogórkiem zielonym   i sosem winegret - 80g.

 

 

Kompot – 200ml.

Bakalland baton wiśnia&amarantus  – 30g.

 

Sok z aronią – 200ml.

 

Arbuz –60g.

wtorek

22.09.2020

Płatki owsiane -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Polędwica sopocka -10g. Szynka drobiowa - 15g. Ogórek zielony -10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Śliwki – 100g.

Pieczarkowa z makaronem -200ml.

Gołąbki w sosie pomidorowym - 80g.

Ziemniaki z koperkiem - 150g. 

 

Herbata z lipy – 200ml.

 

 

Drożdżówka z jabłkiem -50g.

 

Sok z wodą – 200ml.

 

Borówki – 60g.

 

środa

23.09.2020

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka z komina -10g. Szynka z piersi kurczaka - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g. Pomidor -10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g.

II Śniadanie: Gruszka – 80g.

Barszcz biały z ziemniakami -200ml.

Spaghetti z mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym – 160g.

Ogórek kiszony – 60g.

 

Kompot - 200ml.

 

Krem czekoladowy         z awokado – 30g.

Bułka pszenna -35g. Masło -3g.

Herbata z owoców leśnych – 200ml.

 

Arbuz - 80g.

 

czwartek

24.09.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka Farmerska - 10g. Szynka delikatesowa z drobiu - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Grochowa z grzankami ziołowymi - 200ml.

Befsztyk wiejski z cebulą - 50g. Ziemniaki z natką - 150g.                            Buraczki na ciepło - 100g. Sałata

 

Kompot - 200ml.

 

Galaretka owocowa - 80g.

 

Herbatniki Petit Beurre – 16g.

Nektarynka – 80g.

 

piątek

25.09.2020

 

Kawa mleczna - 200ml.  Bułka pszenna - 35g. 

Masło – 5g. Twarożek z rzodkiewką  i szczypiorkiem - 60g. Ser żółty – 15g. Papryka - 10g. Ogórek zielony -

II Śniadanie: Gruszka – 80g. 

Solferino z ziemniakami - 200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z koperkiem -150g. Surówka z kapusty kiszonej z papryką                    i marchewką - 100g.                                  Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

                                    

Koktajl bananowy – 20g.

 

Wafel ryżowy – 12g.

 

poniedziałek

 28.09.2020

 

 

Kluski lane na mleku- 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka krucha - 10g. Filet z indyka -10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Szpinakowa z ziemniakami -200ml.                            Pożarski z indyka - 50g.

Ryż brązowy – 40g.    Marchew z groszkiem - 80g. Sałata

 

Kompot - 200ml.

Mus brzoskwiniowy – 100g.

 

Sezamki – 20g.

 

Arbuz – 80g.

wtorek

29.09.2020

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska - 10g. Pasztet drobiowy  - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g. 

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym - 200 ml.        Kotlet mielony wieprzowy - 50g.  Ziemniaki z natką - 150g. Mizeria z sałatą i jogurtem naturalnym - 80g.

Kompot – 200ml.

Budyń czekoladowy - 200g.

 

Chrupki kukurydziane – 20g.

 

Brzoskwinia – 80g.

 

 

środa

30.09.2020r.

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka  wiejska - 10g. Kurczak gotowany - 10g. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz- 80g.

 

Ogórkowa z ziemniakami -200ml.  Makaron z serem        z polewą truskawkową                   z jogurtem naturalnym - 150g.   

                  

Chrupsy jabłkowe - 9g.

 

Sok z wodą - 200ml.

 

Kisiel do picia - 200g.

 

Bakalland baton truskawka&quinoa -30g.

 

Śliwki – 60g.