Nasze przedszkole
Jadłospis: 18 - 29 styczeń 2021 r.
* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.
* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.
* WODA ŻYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
poniedziałek 18.01.2021 |
Płatki Grandola - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło 5g. Polędwica sopocka - 10g. Szynka drobiowa - 10g. Ogórek zielony- 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata II Śniadanie: Jabłko - 100g. |
Krem z brokuł z grzankami -200ml. Pożarski z indyka-50g. Ziemniaki z koperkiem - 150g Mieszanka włoska z masłem -80g.
Sok owocowy z wodą - 200ml. |
Baton owsiany z żurawiną Sante – 40g.
Sok z wodą – 200 ml.
Winogrono - 60g.
|
wtorek 19.01.2021 |
Zupa mleczna z makaronem -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka gotowana - 10g. Pierś wędzona z indyka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata II Śniadanie : Gruszka - 80g. |
Solferino z ziemniakami – 200ml. Gulasz z szynki wieprzowej - 80g. Kasza jęczmienna – 40g. Kalafior z masłem - 80g.
Kompot - 200ml. |
Bułka maślana – 50g. Masło – 3g. Ser Almette owocowy – 7g. Herbata z cytryną – 200ml.
Pomarańcza - 80g. |
środa 20.01.2021 |
Płatki owsiane na mleku -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Pasztet pieczony - 10g. Szynka wiejska - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g. II Śniadanie: Jabłko - 100g. |
Szpinakowa z ziemniakami-200ml. Pierogi leniwe z masłem - 150g. Sur z marchwi i jabłek – 100g. Sałata
Sok owocowy – 200ml. |
Bułka żytnia -30g. Masło - 3g. Pasta z jajek z rzodkiewką i szczypiorkiem - 35g. Herbatka zielona- 200ml. Mandarynka – 60g. |
czwartek 21.01.2021 |
Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka z kurczaka - 10g. Szynka Farmerska -10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony -10g. II Śniadanie: Gruszka - 80g. |
Ogórkowa z ryżem - 200ml. Schab pieczony w sosie własnym – 60g. Makaron pióra - 50g. Bukiet jarzyn – 80g.
Kompot - 200ml. |
Deser Monte -150g.
Banan - 180g. |
piątek 22.01.2021 |
Kawa mleczna - 200ml. Bułka pszenna - 35g. Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g. Ser Almette -7g. Rzodkiewka - 5g. Sałata Papryka -10g.Ogórek zielony – 10g. II Śniadanie: Jabłko - 100g. |
Krupnik z jarzynami-200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z koperkiem-150g. Surówka z kapusty kiszonej z marchewką i papryką -100g. Napój miętowo – cytrynowy -200ml.
|
Drożdżówka z jabłkiem – 50g.
Mus jabłkowy – 90g.
|
poniedziałek 25.01.2021 |
Płatki musli - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska -10g. Krakowska podsuszana -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata
II Śniadanie: Jabłko – 100g. |
Pomidorowa z makaronem -200ml. Boeuf Strogonow z indyka -80g. Ryż brązowy - 40g. Fasolka szparagowa z masłem - 80g.
Sok z wodą – 200ml. |
Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym -150g.
Wafel ryżowy - 12g.
|
wtorek 26.01.2021
|
Kasza manna - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Polędwica drobiowa - 10g. Szynka Babuni - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka- 5 g. Sałata II Śniadanie: Jabłko - 100g.
|
Kalafiorowa z ziemniakami – 200 ml. Łazanki z kapustą i mięsem -180g. Cykoria , Papryka – 6g.
Kompot - 200ml. |
Bułka żytnia - 30g. Masło - 3g. Pasta z ryby wędzonej z rzodkiewką i szczypiorkiem - 35g. Ogórek kiszony – 20g.
Herbatka z lipy - 200ml. Kiwi – 80g.
|
środa 27.01.2021 |
Zupa mleczna z gwiazdeczkami - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka krucha -10g. Szynka delikatesowa -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5 g.
II Śniadanie: Gruszka - 80g. |
Jarzynowa z ziemniakami – 200ml. Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym – 50g. Kasza gryczana - 40g. Buraczki na ciepło – 100g. Sałata
Sok owocowy - 200ml. |
Galaretka owocowa-80g.
Baton owsiany z bananem - 40g.
Mandarynka – 60g. |
czwartek 28.01.2021 |
Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Filet z indyka -10g. Szynka Aleksandryjska -10g. Ogórek zielony - 10g Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata
II Śniadanie: Jabłko - 100g. |
Grochowa z ziemniakami -200ml. Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym - 160g. Ogórek kiszony – 60g.
Kompot - 200ml. |
Chałka - 30g. Masło - 5g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 5g. Herbata z cytryną -200ml.
Mandarynka - 60g.
|
piątek 29.01.2021 |
Kakao - 200ml. Bułka pszenna - 35g. Masło - 5g. Ser biały z miodem - 50g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 30g. Chrupsy owocowe - 20g. II Śniadanie: Gruszka - 80g. |
Pieczarkowa z makaronem - 200ml. Kotlet rybny z miruny - 70g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - 100g.
Napój miętowo - cytrynowy -200ml. |
Ciasto marchewkowe -60g.
Pomarańcza - 80g.
Sok z wodą – 200ml. |
Zmiany w sprawie dyżuru wakacyjnego z dn. 27.04.2020r.: