Nasze przedszkole

Jadłospis: 16 - 30 październik 2020 r.

 

*PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY  W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA  OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.      

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

piątek

16.10.2020

Kawa mleczna - 200ml. Bułka pszenna - 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem -60g. Ser  Almette – 7g. Papryka -10g. Rzodkiewka -5g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Krem z marchwi z grzankami - 200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty kiszonej -100g.

Napój miętowo - cytrynowy -200ml.

Ciastka owsiane - 50g.

 

Sok z wodą - 200ml.

 

Arbuz – 80g.          

 

poniedziałek

19.10.2020

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka wiejska - 10g. Szynka z kurczaka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie : Jabłko - 100g.

Zupa z zielonego groszku       z ziemniakami - 200ml.         

Sznycel z indyka - 60g.      Ryż brązowy - 40g.                        Mieszanka włoska z masłem - 80g.   

 

Sok z wodą -200ml.

Bakalland Baton wiśnia&amarantus -30g.

 

Śliwki – 60g.

 

wtorek

20.10.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka Aleksandryjska -10g. Polędwica drobiowa-10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Barszcz ukraiński - 200ml. Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym - 150g.    Sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi   i sosem winegret – 70g.

 

Kompot - 200ml.

 

Chałka -35g. Masło - 3g.

Miód - 30g.

 

Herbata malinowa – 200ml.

 

Arbuz – 80g.

 

środa

21.10.2020

Kluski lane na mleku - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Ser żółty -15g. Kurczak gotowany - 10g. Ogórek zielony -10g. Papryka -10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz – 80g.

Kalafiorowa z ziemniakami - 200ml. Klopsik z szynki wieprzowej w sosie koperkowym - 80g.         Kasza jęczmienna - 40g. Fasolka szparagowa żółta      z masłem - 80g.

   

Kompot - 200ml.

 

Jogurt naturalny             z rodzynkami i żurawiną - 160g.

 

Banan - 180g.

 

czwartek

22.10.2020

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g.  Masło - 5g. Szynka włoska - 10g. Pierś z  kurczaka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Fasolowa z ziemniakami – 200ml.

Makaron z serem, truskawkami z jogurtem naturalnym - 150g.

Chrupsy jabłkowe - 9g.

 

Sok z wodą - 200ml.

Bułka pszenna - 35g.

Żywiecka podsuszana – 20g.Ogórek kiszony – 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

 

Herbata z lipy - 200ml.

 

Arbuz – 80g. 

 

piątek

23.10.2020

Kakao - 200ml. Bułka pszenna -35g. Masło - 5g. Twarożek  z miodem - 50g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 20 g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Pomidorowa z makaronem -200ml. Kotlet rybny z miruny  - 60g. Ziemniaki z koperkiem - 150g. Surówka z kapusty białej z papryką i  jabłkiem - 100g.

Napój miętowo - cytrynowy-200ml.

Babeczka krucha              z kremem budyniowym -50g.

 

Banan - 180g.

poniedziałek

26.10.2020

Płatki czekoladowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Schab gotowany-10g.  Filet z indyka -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Rosół z makaronem - 200ml. Potrawka z kurczaka w sosie własnym - 100g.                  Ryż paraboliczny - 40g.         Brokuły z masłem - 80g.

 

Sok z wodą - 200ml.

Kisiel wiśniowy - 150g.

 

Wafel ryżowy - 12g.

 

Winogrono – 60g.

 

wtorek

27.10.2020

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka drobiowa - 10g. Szynka Babuni - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Krem z dyni z groszkiem ptysiowy - 200ml.

Łazanki z kapustą i mięsem - 180g.

Marchew surowa do gryzienia - 20g.

 

Kompot - 200ml.

Bułka pszenna - 35g. Masło - 3g. Pasztet drobiowy - 20g

 – 20g.Ogórek kiszony – 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

 

Herbata z lipy - 200ml.

 

Śliwki – 60g.

środa

28.10.2020

Kasza manna - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Pasztet drobiowy -10g. Polędwica sopocka - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Śliwki – 60g.

Jarzynowa z ziemniakami

-  200 ml.

Wieprzowina po meksykańsku - 80g.         Kasza gryczana - 40g.                                      

Sur z ogórków kiszonych, marchewki, papryki i cebuli - 100g. 

Kompot - 200ml.

Chrupki kukurydziane kręcone – 20g.

 

Mus jabłkowo – brzoskwiniowy – 90g.    

 

czwartek

29.10.2020

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Żywiecka podsuszana -10g. Szynka delikatesowa z kurczaka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie : Jabłko - 100g

Pieczarkowa z makaronem  - 200ml.                              Schab duszony w ziołach-50g. Ziemniaki z koperkiem -150g. Marchew z groszkiem - 80g. Sałata.

 

Kompot - 200ml.

 

Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym - 150g.

 

Herbatniki Petit Beurre – 16 g.

piątek

30.10.2020

Kawa mleczna - 200ml.  Bułka pszenna - 35g. Masło - 5g. Ser żółty – 15g. Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g. Papryka -10g. Rzodkiewka -5g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Krupnik z jarzynami - 200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z koperkiem - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej - 100g.

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

Quinoa trójkolorowa     z jabłkiem duszonym, rodzynkami i cynamonem – 150g.

 

 

Herbata