Nasze przedszkole

 

Jadłospis: 3 - 14 sierpień 2020 r.

 

PRZEDSZKOLE  ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY  W JADŁOSPISIE.

 

*CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA          OWOCOWA  SŁODZONA MIODEM.         

                  

                                                          *WODA ŻYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

    DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

03.08.2020

Płatki musli - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka gotowana -10g. Szynka drobiowa- 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie : Jabłko - 100g.

Rosół z makaronem - 200ml. Potrawka z kurczaka - 160g. Ryż paraboliczny - 40g.                  Fasolka szparagowa                z masłem - 80g.

Kompot - 200ml.

Jogurt naturalny - 150g.

 

Maliny – 30g. 

 

 

wtorek

04.08.2020

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo mieszane – 35g.Masło- 5g. Polędwica sopocka - 10 g. Filet z piersi indyka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 100g.

Barszcz biały z ziemniakami - 200 ml.                             Klopsik  z indyka w sosie koperkowym - 60g.  Ziemniaki z natką - 150g. Sałata lodowa z sosem winegret - 60g.

Kompot - 200ml. 

Bakalie|: rodzynki, morele, żurawina.

 

Chrupki kukurydziane – 10g.

Herbata malinowa - 200ml.

środa

05.08.2020

Płatki jęczmienne - 200 ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło -5g. Pierś wędzona         z indyka - 10g. Żywiecka podsuszana - 10g Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 100g.  

Kapuśniak z kapusty białej     z ziemniakami – 200ml.        Knedle ze śliwkami                 i jogurtem naturalnym - 150g.   

                  

Chrupsy jabłkowe - 9g.

 

Sok z wodą - 200ml.

Bułka pszenna - 35g. Masło - 3g. Szynka delikatesowa z kurczaka – 20g. Rzodkiewka – 5g. Ogórek zielony – 10g. Sałata.                        Herbat z lipy -200ml.

 

Winogrono - 60g.

czwartek

06.08.2020

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka wiejska - 10g. Kurczak gotowany - 10g. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 100g.

Grochowa z groszkiem ptysiowym - 200 ml.     Gulasz wieprzowy - 60g. Kasza jęczmienna - 40g.     Buraczki na ciepło -100g.

Kompot - 200ml. 

Budyń czekoladowy - 150g.

 

Banan - 180g

 

piątek

07.08.2020

Kawa mleczna - 200ml. Bułka pszenna - 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem -60g. Ser żółty – 15g. Papryka -10g. Rzodkiewka – 5g. Sałata 

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Pomidorowa z makaronem -200ml. Filet  rybny z miruny w panierce - 60g. Ziemniaki      z koperkiem - 150g. Surówka  z kapusty kiszonej  z papryką i marchewką - 100g.

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

 

Ciastka owsiane Sante – 50g.

 

Herbata z owoców leśnych - 200ml.

 

Banan  - 180g.

poniedziałek

10.08.2020

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka Babuni - 10g. Pasztet drobiowy - 15g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko– 100g.

Zupa szpinakowa                     z ziemniakami - 200ml.      Indyk duszony w warzywach - 100g. Ryż brązowy - 40 g.    Surówka z selera - 100g.  Sałata             

Kompot - 200ml. 

 

Herbatniki Petit Beurre – 16g.

 

 

Morela - 60g.

wtorek

11.08.2020

Kluski lane na mleku - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło- 5g. Szynka z kurczaka - 10g. Szynka krucha - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 100g.

Krupnik z jarzynami -200ml. Kotlet mielony z indyka - 60g. Ziemniaki z koperkiem - 150g. Kalafior z masłem - 80g.  

Sok z wodą - 200ml.

Koktajl malinowy - 150g.

 

Wafel kukurydziany -11g.

środa

12.08.2020

 

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska -10g. Szynka z piersi kurczaka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g. 

Kalafiorowa z ziemniakami - 200ml.                        Makaron z serem, musem truskawkowym i jogurtem naturalnym - 150g.     

Kompot - 200ml.  

Pieczywo żytnie - 30g. Masło - 3 g. Pasta z jajek szczypiorkiem - 30g. Ogórek zielony - 20g.

Herbatka zielona -200ml.

 

Winogrono - 60g.

 

czwartek

13.08.2020

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Polędwica drobiowa -10g. Szynka Farmerska -10g. Ogórek zielony- 10g Papryka - 10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka –5g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz -100g.

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym – 200ml.      Pulpet  wieprzowy w sosie pomidorowym - 80g.     Kasza gryczana – 40g. Buraczki na ciepło -100g. Sałata

Kompot- 200ml. 

Babeczka krucha            z galaretką wiśniową - 60g.

 

Banan - 180g.

piątek

14.08.2020

Kakao -200ml. Bułka pszenna - 35g.  Masło - 5g. Twarożek   z rzodkiewką i szczypiorkiem – 60g. Ogórek zielony -10g. Papryka – 10g.               

 II Śniadanie: Banan - 90g.

Pieczarkowa z makaronem -200ml. Kotlet z miruny - 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty białej      z jabłkiem, marchewką i papryką - 100g.

 

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

 

Chrupki kukurydziane – 10g.

Marchewka do gryzienia – 50g.