Wydrukuj tę stronę

Jadłospis

 

Jadłospis: 1 - 11 grudnia 2020 r.

 

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY  W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA  OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

 

  

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

wtorek

01.12.2020

Zupa mleczna z lanymi kluskami - 200ml.      Pieczywo mieszane - 35g. Masło -5g. Polędwica drobiowa - 10g. Szynka z komina - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Ogórek zielony -10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Grochowa z grzankami - 200 ml.

Medalion wieprzowy - 50g. Ziemniaki z koperkiem - 150g

Surówka z selera z jogurtem naturalnym i rodzynkami - 100g.

Kompot - 200ml.

Kisiel żurawinowy- 150g.

 

Wafel kukurydziany - 11g.

 

Mandarynka – 60g.

środa

02.12.2020

Płatki owsiane - 200ml.       - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g.  Masło - 5g. Krakowska podsuszana -10g. Szynka drobiowa - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata       

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Kapuśniak mazurski - 200ml.                          Makaron  z serem, truskawkami i jogurtem naturalnym - 160g. 

 

Chrupsy jabłkowe - 9g.

 

Sok owocowy z wodą - 200ml.

Bułka pszenna - 30g. Masło - 3g. Szynka drobiowa – 15g. Papryka -10g. Ogórek zielony -10g. Sałata

Herbatka z lipy - 200ml. 

Pomarańcza – 80g.

 czwartek

03.12.2020

Zupa mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka z piesi kurczaka -10g. Szynka wiejska - 10g. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

 

Barszcz biały z ziemniakami - 200 ml.

Klopsik wieprzowy w sosie pomidorowym – 60g.         Kasza jęczmienna - 40g. Buraczki na ciepło - 100g. Sałata

     

Kompot - 200ml. 

 

Drożdżówka z jabłkiem -50g.                         Herbata malinowa – 200ml.

 

Pomarańcza - 80g.

 

 

 

 

piątek

04.12.2020

Kakao - 200ml.  Bułka żytnia - 35g. Masło - 5g. Ser biały z miodem - 50g.  Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 30g

 

Chrupsy jabłkowe - 9g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

 

Krupnik z ziemniakami - 200ml. Filet rybny z miruny          w panierce - 60g. Ziemniaki       z natką - 150g. Surówka         z kapusty kiszonej z papryką         i marchewką – 100.         Napój miętowo - cytrynowy - 200ml.

 

Galaretka  owocowa - 200g.

 

Sezamki – 20g.

 

Mandarynka – 60g.

 

poniedziałek

07.12.2020

Płatki musli  - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Żywiecka podsuszana - 10g. Ser żółty - 20g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g.

 

II Śniadanie: Gruszka – 80g.

Jarzynowa z ziemniakami -200ml. Risotto z indyka          z warzywami - 80g.                Ryż brązowy - 40g.               Fasolka szparagowa              z masłem - 80g.

 

Sok owocowy z wodą - 200ml.

Piernik Choinka – 60.

 

Mandarynka - 60g.

wtorek

08.12.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Filet z piersi indyka - 10g. Schab duszony - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5 g.  

 

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

 

Zacierkowa z ziemniakami     z natką - 200ml. Kotlet mielony wieprzowy - 50g. Ziemniaki z natką - 150g. Mieszanka włoska - 80g.       

              

Sok owocowy z wodą – 200ml

 

Chałka - 30g.   Masło -3g. Miód – 30g.

Herbata z cytryną -200ml.

 

Winogrono - 60g.

środa

09.12.2020

Zupa mleczna z makaronem -200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło- 5g. Kurczak gotowany - 10g. Szynka Aleksandryjska - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

 

II Śniadanie: Gruszka - 80g..

Zupa z zielonego groszku - 200ml. Pulpet wieprzowy    w sosie koperkowym - 60g.         Kasza gryczana - 40g. Brokuły z masłem – 0g.

                                       Kompot - 200ml

Jogurt naturalny               z rodzynkami  - 150g.

Chrupki kukurydziane – 20g.

 

Mandarynka - 60g.

czwartek

10.12.2020

Kasza manna - 200ml. Pieczywo mieszane - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska - 10g. Pasztet drobiowy - 20g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Kalafiorowa z ziemniakami – 200 ml.                           Łazanki z kapustą i mięsem - 180g.                              Papryka i Cykoria – 20g.

 

Kompot - 200ml.

 

Bułka żytnia - 30g.   Masło -3g. Pasta z  jajek   rzodkiewką  i szczypiorkiem - 35g. Herbatka zielona - 200ml. 

Kiwi – 80g.

piątek

11.12.2020

 

Kawa mleczna - 200ml. Bułka pszenna - 35g. Masło - 5g.  Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g. Ser Almette -7g.Papryka- 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

 

 

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

 

Pomidorowa z makaronem - 200ml. Filet rybny z miruny  – 60g. Ziemniaki z koperkiem -150g.

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem - 100g.               

Napój miętowo- cytrynowy -200ml.

Budyń czekoladowy -150g.

 

Banan - 180g.