PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

 logoepuap

Wyszukaj

godlo

Jadłospis

 

Jadłospis: 13 - 30 listopad 2018 r.

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

wtorek

13.11.2018

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka włoska - 10g. Szynka z piersi kurczaka-10g. Ogórek zielony - 10g Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Ogórkowa z ziemniakami -200ml. Naleśniki z serem         i jogurtem naturalnym – 150g.                           Chrupsy jabłkowe-9g.

Sok z wodą-200ml.

Ciasto drożdżowe z kruszonką- 60g.

Herbata z malinami-200ml.

Pomarańcza - 60g.

środa

14.11.2018

Płatki ryżowe - 200 ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło -5g. Pasztet pieczony- 20g. Pierś wędzona z indyka - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko – 100g

Pieczarkowa z makaronem - 200ml. Medalion wieprzowy- 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z selera            z rodzynkami - 100g.

Kompot- 200ml.

Galaretka owocowa -80g.

Mandarynka - 60g.

czwartek

15.11.2018

Płatki jęczmienne- 200ml. Pieczywo żytnie- 35g. Masło- 5g. Szynka wiejska -10g. Szynka drobiowa-10g. Ogórek zielony- 10g Papryka -10g. Pomidor- 10g. Rzodkiewka- 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Zupa z zielonego groszku      z ziemniakami - 200ml. Spaghetti z mięsem gotowanym i sosem pomidorowym-160g.

Ogórek kiszony – 30g.

Sok z wodą – 200g.

Chałka - 10g. Masło - 3g. Miód -30g.

Herbatka z cytryną -200ml.  

                                

Pomarańcza- 80g.

piątek

16.11.2018

Kakao - 200ml. Bułka żytnia - 35g.  Masło - 5g. Twarożek z miodem - 50g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 10g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Pomidorowa z makaronem-200ml. Filet z miruny w panierce - 60g. Ziemniaki z koperkiem - 150g. Surówka z kapusty czerwonej -100g.

Napój miętowo-cytrynowy -200ml.

Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym- 150g.

Wafel kukurydziany - 20g.

poniedziałek

19.11.2018

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka wieprzowa -10g. Filet z indyka - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Zacierowa z ziemniakami -200ml. Boeuf Strogonow         z indyka - 80g.                        Ryż paraboliczny - 40g. Kalafior gotowany - 100g.

Kompot -200ml.

PIK – NIK ( paluszek mozzarella) - 20g.

Winogrono - 60g.

wtorek

20.11.2018

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Żywiecka podsuszana - 10g. Szynka z kurczaka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : Gruszka - 80g.

Koperkowa z ryżem - 200ml.

Schab duszony w ziołach -50g. Ziemniaki z natką -150g. Fasolka szparagowa z masłem - 80g  

Sok z wodą - 200ml.

Kisiel wiśniowy   - 200ml.

Mandarynka - 60g.

środa

21.11.2018

Kluski lane na mleku - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Polędwica sopocka - 10g. Kurczak gotowany - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Jarzynowa z ziemniakami -200ml.

Klopsik z szynki wieprzowej w sosie koperkowym - 80g.

Kasza gryczana -   40g.

Mieszanka włoska – 80g.

Kompot -200ml.

Ciasto marchewkowe -50g.

Herbata owocowa -200ml.

Banan - 80g.

czwartek

22.11.2018

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g.  Masło - 5g. Szynka Aleksandryjska - 10g. Pierś pieczona z indyka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Banan – 80g.

Kapuśniak z ziemniakami -200ml. Pierogi leniwe z masłem - 150g.             Surówka z marchwi i jabłek -100g.

Sok z wodą - 200ml.

Bułka orkiszowa - 35g.

Masło - 3g.               Pasztet drobiowy – 20g.

                              Herbata zielona - 200ml.

Pomarańcza - 80g.

piątek

23.11.2018

Kawa mleczna - 200ml. Bułka żytnia - 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem -60g. Ser Almette – 7g. Papryka - 10g. Rzodkiewka – 5g.

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Krupnik z jarzynami - 200ml. Kotlet mielony rybny z miruny - 50g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - 100g.

Napój miętowo - cytrynowy-200ml.

Jabłka pieczone              z cynamonem – 120g.

Herbatniki - 16g.

poniedziałek

26.11.2018

Płatki musli - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło- 5g. Szynka z komina - 10g. Filet z piersi drobiowej - 10g. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Barszcz ukraiński -200ml. Udko pieczone z kurczaka - 100g. Ryż brązowy - 40g.                          Bukiet jarzyn - 80g.

Kompot - 200ml.

Koktajl truskawkowy   na jogurcie naturalnym - 150g.

Wafel kukurydziany   – 20g.

wtorek 27.11.2018

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Pasztet drobiowy - 20g. Żywiecka podsuszana-10g. Ogórek zielony- 10g Papryka -10g. Pomidor- 10g. Rzodkiewka- 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Kalafiorowa z ziemniakami-200ml.

Gulasz wieprzowy - 80g. Makaron kolorowy - 40g. Marchew z groszkiem             i masłem - 100g. Sałata.

Sok z wodą - 200ml.

Babeczka krucha           z kremem budyniowym – 50g.

Winogrono - 60g.

środa 28.11.2018

Zupa mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Ser żółty - 10g. Szynka Babuni - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Ogórkowa z ziemniakami -200g. Naleśniki z serem           i jogurtem naturalnym -160g.     Chrupsy jabłkowe - 9g.

Sok z wodą - 200ml.

Bułka żytnia - 35g. Masło - 3g. Pasta z jajek ze szczypiorkiem - 20g. Rzodkiewka - 5g.

Herbata z cytryną-200ml.

Pomarańcza – 80g.

czwartek

29.11.2018

Kasza manna - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło- 5g. Szynka krucha -10g. Kurczak gotowany - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : Gruszka – 80g.

Pieczarkowa z makaronem -200ml. Befsztyk wiejski z cebulą - 50g. Ziemniaki z koperkiem - 150g.       Buraczki na ciepło -100g. Sałata

Kompot - 200ml.

Budyń czekoladowy-150g.

Banan - 180g.

Piątek

30.11.2018

Kakao - 200ml. Bułka   żytnia - 35g. Masło - 5g. Ser biały z miodem - 50 g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 30 g.

II Śniadanie : Jabłko - 100g.

Pomidorowa z ryżem– 200 ml. Filet rybny w panierce - 60g. Ziemniaki z koperkiem - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej z papryką - 100g.              Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

Chrupki kukurydziane -5g                        

Jogurt naturalny - 150ml.

                                

 

Copyright © 2010 Przedszkole 191 w Warszawie. All Rights Reserved.

Dziękujemy Wydawnictwu Siedmioróg z Wrocławia oraz Oficynie Wydawniczej G&P z Poznania, za wyrażenie zgody na umieszczenie wizerunków postaci książek publikownych przez te Wydawnictwa na witrynie internetowej Przedszkola.

Projekt i wykonanie serwisu - Hugo IT serwis-informatyczny.pl - 2014