PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

 logoepuap

Wyszukaj

godlo

Jadłospis

Jadlospis: 1 – 12 lipiec 2019 r.

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

  

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

01.07.2019r.

Płatki owsiane – 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka Babuni -10g. Szynka drobiowa -10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie : Arbuz - 100g.

Zacierkowa z ziemniakami – 200ml. Boeuf Strogonow – 80g. Ryż paraboliczny - 40g. Brokuły gotowane z masłem – 80g.

Sok z wodą - 200ml.

Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym -160g.

Wafel ryżowy – 20g.

wtorek

02.07.2019r.

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło -5g. Szynka wiejska -10g. Polędwica drobiowa – 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Czereśnie - 80g.

Krupnik z jarzynami -200ml. Medalion wieprzowy - 50g. Ziemniaki z natką – 150g.  Mizeria z sałatą i jogurtem naturalnym – 80g.

Kompot - 200ml.

Bułka maślana -50g.

Herbata owocowa – 200ml.

Arbuz - 100g.

środa

03.07.2019r.

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło- 5g. Krakowska podsuszana -10g. Szynka z piersi kurczaka -10g. Ogórek zielony -10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Szpinakowa z ziemniakami -200ml. Makaron z serem, truskawkami i jogurtem naturalnym – 150g.     Chrupsy jabłkowe - 9g.

Sok z wodą - 200ml.

Bułka żytnia - 35g. Pasta z jajek z rzodkiewką   i szczypiorkiem - 35g.

Herbata zielona -200ml.

Morela - 60g.

czwartek

04.07.2019r.

Płatki kukurydziane -200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło -5g. Pasztet drobiowy - 15g. Szynka Aleksandryjska – 10g. Sałata. Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Krem z groszku zielonego     z grzankami - 200ml.      Pulpet wieprzowy w sosie koperkowym – 60g.       Kasza jęczmienna – 40g. Surówka z ogórków małosolnych z papryką i cebulą – 100g.                    

Sok z wodą - 200ml.

Budyń śmietankowy - 200ml.

Sezamki – 20g.

Ananas - 60g.

piątek

05.07.2019r.

Kawa mleczna - 200ml. Bułka żytnia - 35g.          Masło - 5g.   Jajecznica ze szczypiorkiem - 60g.          Ser Almette -7g. Rzodkiewka - 5g. Sałata    

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Pomidorowa z makaronem -200ml. Filet z miruny            w panierce - 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty młodej - 100g.  

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.                        

Galaretka owocowa - 50g.

Banan - 180g.

poniedziałek

08.07.2019r.

Mleczna z gwiazdeczkami - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Filet z piersi wędzonej indyka - 10g. Szynka z komina - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Arbuz - 100g.

Kalafiorowa z ziemniakami-200ml. Sznycel z indyka -50g. Ryż brązowy - 40g.     Fasolka szparagowa zielona z masłem – 80g.

Sok z wodą - 200ml.

Kisiel owocowy do picia - 200ml.

Maliny – 50g.

     wtorek

09.07.2019r.

Kasza manna - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g.   Masło - 5g. Szynka drobiowa - 10g. Szynka włoska - 10g. Ogórek zielony -10g. Papryka - 10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Czereśnie - 80g.

Koperkowa z ziemniakami - 200ml. Wieprzowina po meksykańsku – 70g. Makaron pióra – 40g.   Sałata z sosem winegret – 60g.  

Kompot -200ml.                      

                                                

Rogal croissant - 60g.

Winogrono - 60g.

środa

10.07.2019r.

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Schab gotowany - 10g. Filet z indyka -10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka- 5 g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Krem z marchwi                      z groszkiem ptysiowym - 200ml.                             Gulasz wieprzowy - 80g. Kasza gryczana - 40g. Kapusta gotowana – 100g.    

Kompot - 200ml.

Chałka - 30g. Masło -3g. Miód – 20g.            Herbata z cytryną-200ml.

Arbuz - 100g.

czwartek

11.07.2019r.

Płatki musli - 200ml. Bułka żytnia - 35g. Masło - 5g. Żywiecka podsuszana - 10g Kurczak gotowany - 10g. Papryka - 10g. Rzodkiewka -5g. Pomidory - 10g. Sałata

II śniadanie: Jabłko – 100g.

Ogórkowa z ziemniakami -200ml. Zapiekanka z mięsem wieprzowo – drobiowym -150g. Ogórek małosolny - 80g.

Kompot - 200ml.

                        

Trufle owsiane – 30g.

Morela – 80g.

piątek

12.07.2019r.

  

Kakao - 200ml. Bułka żytnia - 35g.  Masło - 5g. Twarożek z miodem – 50g. Dżem -słodzony sokiem jabłkowym- 20g. Chrupsy jabłkowe -9g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Owocowa z makaronem -200ml. Filet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z natką – 150g. Surówka z ogórków kiszonych, papryki   i cebuli - 100g.

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.                          

            

Drożdżówka z jabłkiem - 50g.

Arbuz – 100ml.

Copyright © 2010 Przedszkole 191 w Warszawie. All Rights Reserved.

Dziękujemy Wydawnictwu Siedmioróg z Wrocławia oraz Oficynie Wydawniczej G&P z Poznania, za wyrażenie zgody na umieszczenie wizerunków postaci książek publikownych przez te Wydawnictwa na witrynie internetowej Przedszkola.

Projekt i wykonanie serwisu - Hugo IT serwis-informatyczny.pl - 2014