PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

 logoepuap

Wyszukaj

godlo

Jadłospis

 

Jadłospis: 18 - 29 marzec 2019 r.

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE.

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM.  

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA.

  

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

18.03.2019

Mleczna z makaronem- 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka wiejska - 10g. Szynka z kurczaka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : Jabłko - 100g.

Barszcz biały z ziemniakami-200ml.

Udko pieczone z kurczaka -100g. Ryż paraboliczny - 40g.                        Marchewka z groszkiem -80g. Sałata.

Sok z wodą -200ml.

Jogurt naturalny – 150g.

Sezamki - 30g.

Pomarańcza – 60g

wtorek

19.03.2019

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka Aleksandryjska -10g. Polędwica drobiowa -10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Solfarino z ziemniakami-200ml. Kotlet mielony wieprzowy -50g. Ziemniaki     z koperkiem -200g. Sałata                           Buraczki na ciepło - 100g.

Kompot - 200ml.                            

                      

Kisiel cytrynowy - 200ml.

Banan – 180g.

środa

20.03.2019

Kluski lane na mleku - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło -5g. Ser żółty - 15g. Kurczak gotowany - 10g. Ogórek zielony -10g. Papryka -10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Fasolowa z ziemniakami -200ml.                            Klopsik z szynki wieprzowej w sosie koperkowym - 80g. Kasza gryczana - 40g.  Kalafior gotowany z masłem -80g.

Kompot - 200ml.

Babeczka krucha           z kremem budyniowym -50g.

Ananas - 60g.

czwartek

21.03.2019

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g.  Masło - 5g. Szynka gotowana - 10g. Pierś z szynki kurczaka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Gruszka – 80g.

Zacierkowa z ziemniakami – 200ml.

Makaron z serem, truskawkami z jogurtem naturalnym - 150g.

Chrupsy jabłkowe - 9g.

Sok z wodą - 200ml.

Bułka orkiszowa - 30g. Masło -3g. Pasta z ryby wędzonej - 35g. Ogórek kiszony - 20g. Rzodkiewka - 5g.

Herbata z cytryną -200ml.

Pomarańcza - 80g.

piątek

22.03.2019

Kawa mleczna - 200ml. Bułka orkiszowa - 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem -60g. Ser Almette – 7g. Papryka -10g. Rzodkiewka - 5g.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Krupnik z ziemniakami -200ml. Filet rybny w panierce - 60g.         Ziemniaki z koperkiem- 150g.    Surówka z kapusty pekińskiej - 100g.

Napój miętowo – cytrynowy -200ml.

Baton Crunchy – 30g.                   -200ml.

Pomarańcza - 80g

poniedziałek

25.03.2019

Płatki musli - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło 5g. Schab gotowany - 10g. Filet z indyka -10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Jabłko-100g.

Rosół z makaronem - 200ml. Potrawka z kurczaka -100g. Ziemniaki z natką - 150g.           Bukiet jarzyn z masłem -80g.

Sok z wodą -200ml.

Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym - 150g.

Herbatniki Petit Beurre – 16 g.

wtorek

26.03.2019

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Filet z piersi drobiowej -10g. Szynka Babuni - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Banan - 100g.

Barszcz ukraiński - 200ml.

Łazanki z kapustą i mięsem -180g.

Cykoria - 20g.

Kompot-200ml.

Drożdżówka z jabłkiem -50g.                       Herbata z cytryną -200ml.

Pomarańcza - 80g.

środa

27.03.2019

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło- 5g. Pasztet drobiowy - 15g. Polędwica sopocka - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Pomarańcza - 100g.

Pomidorowa z ryżem -200ml.                             Schab duszony w ziołach-50g. Ziemniaki z koperkiem -150g. Brokuły z masłem -80g.

Kompot - 200ml.

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem -120g.

Sok owocowy - 200ml.

czwartek

28.03.2019

Płatki owsiane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Żywiecka podsuszana -10g. Szynka drobiowa - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata.

II Śniadanie : Gruszka - 80g

Kalafiorowa z ziemniakami

- 200ml.

Gulasz wieprzowy - 80g. Makaron świderki kolorowe - 40g.                                      Fasolka szparagowa z masłem - 80g.

Kompot -200ml.

Ciasto marchewkowe -60g.

Mleko 1,5 % - 200ml. (kartonik).

Banan - 180g.

piątek

29.03.2019

Kakao - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Ser żółty -20g. Ser Almette - 9g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata.

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Pieczarkowa z makaronem -200ml. Kotlet   z jajek -70g. Ziemniaki z natką - 150g.     Sur z ogórków kiszonych, papryki i cebuli - 100g.

Napój miętowo - cytrynowy -200ml.

Galaretka owocowa -80g.

Morele suszone – 30g.

Rodzynki – 20g.

Copyright © 2010 Przedszkole 191 w Warszawie. All Rights Reserved.

Dziękujemy Wydawnictwu Siedmioróg z Wrocławia oraz Oficynie Wydawniczej G&P z Poznania, za wyrażenie zgody na umieszczenie wizerunków postaci książek publikownych przez te Wydawnictwa na witrynie internetowej Przedszkola.

Projekt i wykonanie serwisu - Hugo IT serwis-informatyczny.pl - 2014