PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

PRZEDSZKOLE NR 191 W WARSZAWIE

im. Marii Kownackiej

 logoepuap

Wyszukaj

godlo

Jadłospis

Jadłospis: 17 - 28 luty 2020 r.

* PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE ZMIANY W JADŁOSPISIE

* CODZIENNIE DO ŚNIADANIA PODAWANA JEST HERBATA OWOCOWA SŁODZONA MIODEM

* WODA ZYWIEC DO PICIA DOSTĘPNA W CIAGU CAŁEGO DNIA

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

poniedziałek

17.02.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło -5g. Szynka Babuni - 10g. Pasztet drobiowy - 15g. Ogórek zielony- 10g. Papryka - 10g. Pomidor -10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Pieczarkowa z makaronem- 200ml. Udko pieczone z kurczaka - 100g. Ziemniaki z natką - 150g.          Fasolka szparagowa żółta             z masłem – 80g.    

Sok owocowy z wodą - 200ml.

Jogurt naturalny           z żurawiną - 160g.

Mandarynka - 60g.

wtorek

18.02.2020

Płatki czekoladowe - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Schab pieczony - 10g. Szynka z kurczaka - 10g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Zupa z zielonego groszku              z ziemniakami - 200ml.                                    

Gulasz wieprzowy -   60g.

Makaron rurka   - 40g. Mieszanka włoska z masłem - 80g.

Kompot - 200ml.

Galaretka owocowa -200g.

Chrupki kukurydziane – 10g.

Pomarańcza - 80g.  

środa

19.02.2020

Mleczna z makaronem - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Polędwica sopocka - 10g. Kurczak gotowany - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g.Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Barszcz ukraiński - 200ml.

Wieprzowina po meksykańsku - 70g. Kasza gryczana - 40g.      Brokuły z masłem - 80g.

Kompot - 200ml.

Bułka żytnia - 30g.   Pasta z jajek               z   rzodkiewką              i szczypiorkiem - 35g.

Herbata zielona - 200 ml.

Pomarańcza - 80g.

Tłusty

Czwartek

20.02.2020

Kasza manna - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g.  Masło - 5g. Szynka Aleksandryjska - 10g. Pierś      z indyka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5 g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Pomidorowa z makaronem -200ml. Kotlet mielony wieprzowy - 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Buraczki na ciepło - 80g. Sałata

Sok z wodą - 200ml.  

Pączki Liliputki - 50g.

Sok z wodą - 200ml.

Pomarańcza - 80g.

piątek

21.02.2020

Kawa mleczna - 200ml. Bułka żytnia - 35g.  Masło - 5g. Jajecznica ze szczypiorkiem -70g. Ser Almette - 20g. Papryka - 5 g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka – 80g.

Krem z dyni z grzankami -200ml. Kotlet rybny z miruny - 60g. Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z kapusty pekińskiej - 100g.

Napój miętowo - cytrynowy -200ml.

Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem – 120g.          

Wafel kukurydziany -11g.

poniedziałek

24.02.2020

Płatki kukurydziane - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka z komina - 10g. Filet wędzony z indyka - 10g. - Rzodkiewka - 5g. Pomidor - 10g. Papryka - 10g. Ogórek zielony - 10g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko – 100g.

Jarzynowa z ziemniakami -200ml. Sznycel z indyka          w panierce - 50g.                    

Ryż brązowy - 40g.          Marchew z groszkiem - 80g. Sałata

Sok z wodą - 200ml.  

Budyń czekoladowy -200ml.

Ciastka owsiane - 50g.

Winogrono - 80g.

wtorek

25.02.2020

Płatki ryżowe - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g.         Pasztet drobiowy – 15g. Krakowska podsuszana - 10g. Ogórek zielony - 10g Papryka - 10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka -5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Barszcz biały z ziemniakami -200ml. Schab duszony w sosie własnym - 60g.             Ziemniaki z natką - 150g. Surówka z selera                       z mandarynką i rodzynkami - 100g.

Kompot – 200ml.

Jogurt naturalny – 150g.

Herbatniki   Petit Beurre – 16g.

Pomarańcza - 80g.

środa

26.02.2020

Płatki jęczmienne - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Ser żółty -15. Jajko gotowane – 30g. Ogórek zielony - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Gruszka - 80g.

Solferino z ziemniakami - 200ml. Naleśniki z serem i jogurtem naturalnym - 150g.              Chrupki z jabłkiem - 9g.

Sok owocowy z wodą - 200ml.

Rogalik drożdżowy- 50g. Masło - 3g. Miód – 30g.                  

Herbata z cytryną -200ml.

Pomarańcza – 80g.  

czwartek

27.02.2020

Kluski lane na mleku - 200ml. Pieczywo żytnie - 35g. Masło - 5g. Szynka z piersi kurczaka - 10g. Szynka gotowana - 10g. Papryka -10g. Pomidor - 10g. Ogórek zielony - 10g. Rzodkiewka - 5g. Sałata

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Kalafiorowa z ziemniakami - 200ml. Klopsik wieprzowy        w sosie koperkowym - 60g.     Kasza jęczmienna - 40 g.   Bukiet jarzyn - 80g.

Kompot - 200ml.

Kisiel wiśniowy – 200ml.

Sezamki – 20g.

Mandarynka – 60g.

piątek

28.02.2020

Kakao- 200ml. Bułka żytnia - 35g.  Masło - 5g. Ser biały z miodem - 50g. Dżem słodzony sokiem jabłkowym - 20 g.

Chrupsy owocowe - 9g.

II Śniadanie: Jabłko - 100g.

Krupnik z jarzynami - 200ml. Filet z miruny w panierce - 60g. Ziemniaki  z koperkiem - 150g. Surówka z kapusty kiszonej        z marchewką i papryką - 100g.

Napój miętowo - cytrynowy-200ml.

Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym – 150g.

Wafel ryżowy – 12g.

Copyright © 2010 Przedszkole 191 w Warszawie. All Rights Reserved.

Dziękujemy Wydawnictwu Siedmioróg z Wrocławia oraz Oficynie Wydawniczej G&P z Poznania, za wyrażenie zgody na umieszczenie wizerunków postaci książek publikownych przez te Wydawnictwa na witrynie internetowej Przedszkola.

Projekt i wykonanie serwisu - Hugo IT serwis-informatyczny.pl - 2014